Recerca

Tinc especial interès en estudiar els mecanismes que generen i mantenen la biodiversitat en els ecosistemes terrestres i aquàtics, analitzant les pautes territorials que presenta la biodiversitat i els factors que l’amenacen, oferint un enfocament socioecològic integrat dels problemes de conservació.

Interessos

La pèrdua de biodiversitat és un dels reptes ambientals més grans que ens ha tocat afrontar les darreres dècades. Sense la biodiversitat, seria impossible obtenir la multitud de bens i serveis ecosistèmics que necessitem per viure.

Tinc especial interès en estudiar els mecanismes que generen i mantenen la biodiversitat en els ecosistemes terrestres i aquàtics, analitzant les pautes territorials que presenta la biodiversitat i els factors que l’amenacen, oferint un enfocament socioecològic integrat dels problemes de conservació. Per això, considero important enfocar la recerca i el treball científic en conèixer com es distribueixen les espècies arreu del territori, en aplicar mètodes en el marc de la metapoblació i l’ecologia de la metacomunitat, i en el comportament animal, tant d’espècies migradores com de no migradores.

Des de sempre he treballat amb espècies i comunitats, utilitzant mètodes d’estudi que exigeixen treballar a escales diverses (des de l’organisme fins a l’ecosistema), combinant l’experimentació amb la modelització, i fent seguiments a llarg termini dels diferents ecosistemes. Cada organisme, cada comunitat i cada ecosistema juga un paper important en la regulació dels cicles d’energia i nutrients que mantenen viu el planeta. Alguns d’aquests papers s’han modificat darrerament a causa del context del canvi climàtic i global, l’augment de diferents pertorbacions i la gran influència antròpica, les espècies exòtiques introduïdes, i els canvis en els usos del sòl, entre molts altres factors.

M’agrada treballar amb un sostre interdisciplinari, reunint investigadors de diferents grups i àrees, de manera que els problemes de conservació es puguin abordar amb més eficàcia des de diferents perspectives i utilitzant diferents metodologies. Els projectes els quals he dirigit i/o participat aborden qüestions d’ecologia aplicada amb l’objectiu de proporcionar resultats directes que contribueixin a millorar les estratègies de conservació i les polítiques de gestió de la diversitat, del patrimoni natural, dels recursos naturals i dels serveis ecosistèmics que en deriven. Així també, l’estudi de les interaccions entre diferents espècies permet comprendre la dinàmica dels ecosistemes i elaborar prediccions informades d’escenaris futurs.

Projectes de recerca

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca