Recerca

M’interessa principalment entendre els efectes de les pertorbacions antropogèniques (per exemple, la introducció d’espècies, l’alteració hidrològica o el deteriorament de la qualitat de l’aigua) en els peixos d’aigua dolça. Tinc interès a conèixer com es distribueixen les espècies de peixos d’aigua dolça arreu del territori, en aplicar mètodes en el marc de la metapoblació i l’ecologia de la metacomunitat i en el comportament animal, en especial en els peixos migradors.

Interessos de recerca

Com a biòleg, busco aprofundir en la comprensió dels efectes de les pertorbacions antropogèniques (per exemple, la introducció d’espècies, l’alteració hidrològica o el deteriorament de la qualitat de l’aigua) en els peixos d’aigua dolça. Els meus projectes aborden qüestions d’ecologia aplicada amb l’objectiu de proporcionar resultats directes que contribueixin a millorar les estratègies de conservació de la fauna aquàtica de forma global i amb un interès específic en rius mediterranis marcats per l’estacionalitat i de règim fluvial molt variable. Aquests sistemes fluvials tenen una gran diversitat d’hàbitats, però la major part són ecosistemes altament degradats, amb gran influència antròpica, construcció d’infraestructures que han modificat el curs natural del riu, sobrepesca i espècies exòtiques introduïdes i/o traslocades, entre altres.

Tinc interès a conèixer com es distribueixen les espècies de peixos d’aigua dolça arreu del territori, en aplicar mètodes en el marc de la metapoblació i l’ecologia de la metacomunitat i en el comportament animal, en especial en els peixos migradors.

M’agrada treballar amb un sostre interdisciplinari, reunint investigadors de diferents grups i camps, de manera que els problemes de conservació es puguin abordar amb més eficàcia des de diferents perspectives i utilitzant diferents metodologies.

Actualment treballant en projectes de conservació d’ictiofauna a les conques del riu Ebre, riu Tordera i riu Besòs, a Catalunya. Els peixos són indicadors biològics, ja que reflecteixen l’estat de qualitat del sistema aquàtic, i, per tant, estudiant-ne la composició, l’abundància i l’estructura d’edats s’obté molta informació sobre l’estat ecològic en què es troba el medi.

Projectes de recerca

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca